Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuskusové karbanátky
Autor: Sunriska
Datum přidání 18.02.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g celozrnného kuskusu
  • 50 g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 1 menší mrkev
  • 25 g tvrdého sýra
  • česnek
  • koření podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,75 g 45,89 g 4,84 g 1 131,87 kJ (270 kcal)
celkově 43,01 g 183,54 g 19,37 g 4 527,48 kJ (1081 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve větší míse zalejeme kuskus horkou vodou a necháme cca 10 min pod pokličkou. Poté přidáme všechny ostatní suroviny včetně na jemno nastrouhané mrkve a sýra. Mícháme do takové konzistence, aby šly vytvořit karbanátky a držely pohromadě. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Karbanátky pečeme v troubě při 190°C do zezlátnutí. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Amiran | 29.11.2014 - 12:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Asi jsem dala málo mouky, protože se mi karbanátky rozpadaly, ale jinak byly dobré. :) A hlavně zdravé! :D

dusan666nasud | 3.11.2013 - 21:22

vyzkouším

karča | 18.02.2013 - 12:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělala jsem z klasického kuskusu, s kořením se váhala, nevěděla přesně, jaké, jinak jsem se držela receptu, ale ničím mě chuť neohromila. Navíc těsto se rozpadalo, takže jsem ho nakonec dala zapéct v zapékací míse. Nevím, kde jsem udělala chybu:-(

Sunriska | 18.02.2013 - 12:52

karčo, já jsem je dělala jak v troubě, tak na pánvi a vždycky se povedly. Možná to chtělo víc mouky, aby lépe držely a nebo na začátku zalít kuskus víc vody a nechat déle odstát, aby se víc "rozmočil"..

karča | 18.02.2013 - 12:52

vody jsem tam přilívala, mouka taky byla, tak nevím, čím to. příště bych tam ještě přidala cibulku, tu můžu všude.

Marlenka | 18.02.2013 - 12:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jednoduché, rychlé a chutné. Vynechala jsem sýr, dala více mrkve, nadrobno nastrouhaný celer, petrželku a koření jak mi přišlo pod ruku, po upečení super. :o)Aby se těsto nerozpadalo, opravdu to chce více mouky..

Nejnovější články

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Další zajímavé recepty