| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 09.05.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 15 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Paprika sladká mletá Vitana
								
								
								Paprika sladká mletá
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,79 g | 48,60 g | 4,99 g | 1 151,20 kJ (275 kcal) | 
| celkově | 35,17 g | 194,38 g | 19,97 g | 4 604,78 kJ (1100 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme horkou vodou a dáme vařit. Po 5 minutách přisypeme růžičky květáku, drcený kmín a vaříme do měkka. Brambory s květákem přecedíme (z vývaru můžeme uvařit polévku) a nasypeme do hluboké pánve. Okořeníme, přidáme trochu másla a za stálého míchání opékáme přibližně 10 minut. Servírujeme zdobené pažitkou, sypané sýrem a na závěr pokapeme citrónovou šťávou.
Je to tak dobré, že jsem to ani nečekala. Přidala jsem trošku libečku a mňam.
Dnes jsem si udělala k obědu a moc jsem si pochutnala!
Přidat komentář