Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák se žampiony
Autor: neznámý
Datum přidání 31.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 100 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 středně velký květák 
  • 300 g žampionů (bez nohou),
  • 60 g celozrnné hladké mouky 
  • 300 ml mléka
  • 2 ks vajec
  • pórek 
  • strouhaný sýr
  • citronová šťáva 
  • máslo 
  • sůl
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,17 g 29,98 g 13,96 g 1 117,04 kJ (267 kcal)
celkově 64,69 g 119,91 g 55,82 g 4 468,15 kJ (1067 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dáme si vařit květák (osolíme) a mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony na kostičky. Při krájení žampionů si rozpustíme na pánvi část másla. Přidáme nakrájené žampiony, pokapeme je citronovou šťávou, přidáme přiměřeně pórku a nakonec podusíme. Když je květák uvařený doměkka, přecedíme ho a rozebereme na růžičky. Teď je na řadě jíška. Do kastrůlku si dáme celozrnnou hladkou mouku a máslo (mouka : máslu = 1:1). Až nám směs trochu "zrůžoví" přidáme 300 ml mléka. Vytvoříme světlou omáčku po řádném míchání. Po částečném vychlazení přidáme do jíšky samostatné žloutky a našlehaný sníh z bílků. Vše promícháme. Nakonec žampiony s pórkem a květákem rozložíme do zapékací misky, polijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Poté vložíme do trouby a necháme zapéct. Podáváme např. s bramborami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 31.07.2010 - 11:40

Vypadá to luxusně, určitě uvařím, jen co budu mít květák. Myslím, že by šel vyzkoušet i s jinou zeleninou, jako je brokolice, cuketa, lilek.

zelisko | 31.07.2010 - 11:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Sezónní ovoce a zelenina - měsíc září

V obchodech je celoročně k dostání široký sortiment ovoce a zeleniny. Přesto…

Ohlédnutí za vinohradnickým rokem 2019/2020

Máte rádi víno? Pokud odpověď zní ano, možná vás bude zajímat, jestli vinic u…

Co takhle dát si SUSHI...

Patří mezi vaše oblíbené pokrmy Sushi? I s konzumací jídel z mořských řas…

Další zajímavé recepty