Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí kynuté buchty bez mléka
Autor: Lucka
Datum přidání 01.04.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Kvásek:
  •  1,5 hrnku sójového (příp. mandlového) mléka
  • 1,5 čajové lžičky (třtinového) cukru
  • 2 lžíce hladké mouky bio
  • 1/2 rozrdrobeného droždí
Buchty: 
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky bio
  • 1,5 hrnku pš. hladké celozrnné mouky 
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 2-3 lžíce oleje 
Na naplnění:
  •  povidla, marmeláda, mák...kdo co má rád
  • olej na vymaštění pekáče

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 46,15 g 310,91 g 34,34 g 7 357,87 kJ (1757 kcal)
celkově 92,30 g 621,83 g 68,68 g 14 715,75 kJ (3515 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve necháme vzejít kvásek z uvedených surovin. Ten potom smícháme se surovinami na těsto (nejdřív smíchám sypké suroviny a pak opatrně vmíchávám kvásek). Těsto nechám na teplém místě kynout. Poté si ho na pomoučněném vále vyválím na takovou průměrnou středně silnou placku:-) Nakrájím pokud možno na stejné díly a na každé dáme náplň, povidla, marmeládu, makovou či ořechovou....spojíme okraje a dobře "zabalíme". Buchty pokladu na vymaštěný pekáč, snažím se je dávat tou zalepenou stranou dolů. Ještě jsem je nechala dokynout a nakonec dala do rozpálené trouby a za chvíli snížila, pekla jsem cca 15 minut. Hotové pocukrujeme:)

Příběh receptu

Objevila jsem recept na nemléčené domácí buchty, seběhly se mi sliny, ale bála jsem, zda vykyne když v nich nebude mléko a světe div se, povedlo se:)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty