Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Babiččin poctivý cibulový koláč
Autor: Lucka
Datum přidání 06.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na těsto: 

  • 250g polohrubé mouky (špaldové)
  • 150g kvalitního másla
  • 2 lžičky studené vody
  • 2 větší špetky soli

Posyp: 

 

 

  • 500g cibule (červené, příp. bílé)
  • 100g nastrouhaného ementálu (parmazán...)
  • 50g kvalitného másla
  • 1/2 smetany
  • 2 vejce
  • 1/4 malé plechovky sterilovaných žampionů
  • sůl
  •  mouka na vyválení 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,27 g 23,41 g 20,80 g 1 268,28 kJ (303 kcal)
celkově 62,68 g 234,09 g 207,96 g 12 682,75 kJ (3029 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první si vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce v chladnu a mezitím pokračujeme v náplni, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky (já ještě vždy oddělím jednotlivá kolečka, aby se s nimi lépe pracovalo) a dáme osmahnout na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Přidám cibuli a opékáme cca 8-10 minut - cibule musí změknout. Potom si v míse umíchám strouhaný sýr se smetanou, vejci a máslem a lehce osolím. Přidám pár sterilovaných žampionů + cibulovou směs  - klidně rovnou z pánve a těsto vyválíme a vyložíme jím předem vymazanou formu (pekáček...) Nasypeme pak vše rovnoměrně na těsto a já peču v troubě cca 50-60 minut při 200°C - záleží na troubě.

Příběh receptu

Je to recept po mé babičce z jejího "zažloutlého" sešitu s receptíky, nám moc chutnal a vypadal skvěle;-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty