| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 23.07.2010 | 
| Druh receptu | Svačina, Zákusek | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Hostětínský mošt Jablko & Zázvor Bio
								
								
								Ovocný osvěžující nápoj bez chemické konzervace, pasterovaný.
							
								
									Skořicový cukr
								
								
								Cukr bílý krupice s přísadou skořice. 
							
								
									Uvetta Sultanina
								
								
								Rozinky, bezlepkové, bio.
							
								
									Rozinky Suntree
								
								
								Rozinky, nesířené - sušené ovoce
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 3,79 g | 35,80 g | 13,07 g | 1 139,70 kJ (272 kcal) | 
| celkově | 37,90 g | 357,97 g | 130,67 g | 11 397,00 kJ (2722 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku smícháme s vajíčkem, špetkou solí a olivovým olejem, přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty a začínáme pomalu zpracovávat těsto, do kterého přiléváme po troškách mléko, dokud se nám nevytvoří vláčné těsto. Těsto necháme odležet asi hodinu v chladu. Na pomoučněném vále vyválíme placku a pomažeme rozehřátým máslem. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nastrouháme v robotu na menší kolečka. Těsto posypeme jablky, skořicovým cukrem a rozinkami, srolujeme do šišky a pečeme v předehřáté troubě 195°C asi 20 minut na pečícím papíru. Poté štrúdl vyndáme z trouby, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct ještě na 10 minut.
Výborné! Rychle hotové a s těstem se pěkně pracovalo..:)
vynikající křupavý štrůdl,který jsem jako diabetik,nemusela jsem použít žádné sladidlo,jen 2jablíčka,rozinky,mandle a skořici,hlavně je v těstě i poměrně málo tuku,což je také vynikající,jen se musím naučit být zrušnější,neb se mi těsto trhalo,takže štrůdl byl trochu nevzhledný :-)ale jinak mńamka :-)
Vyzkouším...
Je opravdu vynikající
moc moc dobry, akorat se mi zdalo, ze je toho masla ponekud vice, tak jsem pulku nahradila 3 lzicemi jogurtu a taky se moc povedl
Přidat komentář