Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablkový moučník s oříškovým podkladem
Autor: neznámý
Datum přidání 11.11.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Korpus:

  • 1 hrníček špaldové mouky hladké
  • 200 g lískových oříšků
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • voda

Náplň: 

  • 2-3 jablka
  • 2 hrsti rozinek
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • skořice
  • šťáva z citrónu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,11 g 36,07 g 16,07 g 1 294,68 kJ (309 kcal)
celkově 51,07 g 360,70 g 160,75 g 12 946,78 kJ (3092 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Lískové oříšky opražíme na sucho, jakmile máme popraskanou slupku, necháme trochu zchladnout a po vyhladnutí oloupeme. Oříšky jdou poměrně snadno loupat, záleží na míře popraskání a doby pražení. Oloupané oříšky si nasekáme na drobno v robotu. Přesypeme do misky, přidáme mouku, prášek do pečiva, med a olivový olej. Po malých kouskách přidáváme vodu a umícháme hutnější těsto, spíše takovou drobenku, která ale drží pohromadě. Hotové těsto rozprostřeme do menší třeba dortové formy. Jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo včetně slupky. Pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme třtinový cukr, skořici a rozinky. Jablečnou směsí posypeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů necelých 40 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 11.11.2012 - 16:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mňamka! Pro sebe bych uvítala příště méně medu, s rozinkami je to i tak dost sladké, ale příbuzní to zase ocení..:)

Nejnovější články

Jíst zdravě neznamená jíst draze

Káva o čtvrté - diskusní pořad Českého rozhlasu - stanice Dvojka.

Nesmysl nebo pravda?

Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, skutečně nám změní pH těla? Jak je to…

Září měsíc BIOPOTRAVIN

Měsíc září je bohatý na mnoho akcí spojených s potravinami. Je to dáno…

Další zajímavé recepty