Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník s čokoládovou polevou s rýžovou moukou
Autor: neznámý
Datum přidání 16.10.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g špaldové mouky hladké 
  • 100g rýžové mouky hladké
  • 50g třtinového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 2 lžičky karobového prášku
  • 1 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • mléko (rostlinné)
  • 8 cca vlašských ořechů

Poleva:

  • 60g kvalitní hořké čokolády
  • 1 plátek másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Menší plech nebo zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do robotu s metlou nasypeme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, olej a začneme šlehat. Během šlehání pomalu vléváme mléko dokud nevytvoříme požadovanou hustotu těsta, které by nemělo být příliš husté ani řídké.  Hladké těsto rovnoměrně přelijeme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme zhruba půl hodiny. Těsně před dopečením perníku si vyrobíme polevu. Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu s máslem. Polevou polijeme perník čerstvě vytažený z trouby a rozprostřeme. Ozdobíme vlašskými oříšky a necháme zatuhnout. Uvedené množství je na 1 menší plech. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Jak je to se spotřebou potravin?

U spotřeby kterých potravin došlo k výraznému nárůstu, u kterých se spotřeba…

Další zajímavé recepty