| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 16.10.2012 |
| Druh receptu | Zákusek |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 10 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Poleva:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Chocolade Manner
Čokoláda s min. 70% podílem kakaa. Minimální obsah kakaa v čokoládě:…
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Menší plech nebo zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do robotu s metlou nasypeme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, olej a začneme šlehat. Během šlehání pomalu vléváme mléko dokud nevytvoříme požadovanou hustotu těsta, které by nemělo být příliš husté ani řídké. Hladké těsto rovnoměrně přelijeme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme zhruba půl hodiny. Těsně před dopečením perníku si vyrobíme polevu. Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu s máslem. Polevou polijeme perník čerstvě vytažený z trouby a rozprostřeme. Ozdobíme vlašskými oříšky a necháme zatuhnout. Uvedené množství je na 1 menší plech.
Přidat komentář