Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník s čokoládovou polevou s rýžovou moukou
Autor: neznámý
Datum přidání 16.10.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g špaldové mouky hladké 
  • 100g rýžové mouky hladké
  • 50g třtinového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 2 lžičky karobového prášku
  • 1 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • mléko (rostlinné)
  • 8 cca vlašských ořechů

Poleva:

  • 60g kvalitní hořké čokolády
  • 1 plátek másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Menší plech nebo zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do robotu s metlou nasypeme všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, olej a začneme šlehat. Během šlehání pomalu vléváme mléko dokud nevytvoříme požadovanou hustotu těsta, které by nemělo být příliš husté ani řídké.  Hladké těsto rovnoměrně přelijeme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme zhruba půl hodiny. Těsně před dopečením perníku si vyrobíme polevu. Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu s máslem. Polevou polijeme perník čerstvě vytažený z trouby a rozprostřeme. Ozdobíme vlašskými oříšky a necháme zatuhnout. Uvedené množství je na 1 menší plech. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty