Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník, jak ho neznáte
Autor: neznámý
Datum přidání 04.08.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky špaldové mouky polohrubé
  • 1 hrníček kukuřičné mouky
  • 1 hrníček rybízu (na posypání)
  • 2 hrníčky vody
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 1/2 hrníčku slunečnicových semínek
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 lžičky karobového prášku

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,38 g 61,02 g 20,17 g 1 933,98 kJ (462 kcal)
celkově 93,82 g 610,16 g 201,73 g 19 339,77 kJ (4619 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první smícháme obě mouky, třtinový cukr a ostatní sypké směsi v míse. Dále zalijeme vodou, přidáme olivový olej a velmi pečlivě zpracujeme v těsto, je-li příliš řídké přidáme špaldovou mouku. Těsto by nemělo být příliš husté a mělo by mít pomalu tekutou konzistenci. Hotové těsto přelijeme na pečícím papírem vyložený plech a posypeme rovnoměrně rybízem. Pečeme na 180°C v předehřáté troubě přibližně 35 minut.

Tipy na vylepšení

Množství uvedených surovin je na menší plech. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty