Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tvarohový dezert s ovocem
Autor: Timsy
Datum přidání 19.08.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové jemně mleté mouky
  • 50 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 500 g odtučněného tvarohu
  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 vanilkový pudink
  • 125 ml odtučněného mléka
  • 1 a 1/2 hrnku nadrobno pokrájených meruněk či broskví

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,19 g 50,75 g 7,91 g 1 375,88 kJ (329 kcal)
celkově 105,55 g 405,99 g 63,30 g 11 007,00 kJ (2629 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z mouky, kypřícího prášku, 100 g cukru, másla a 1 vejce vypracujeme nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v chladu. Mezitím si vyšleháme do pěny zbylá vejce s cukrem, přidáme vanilkový pudink, mléko a tvaroh. Vypracujeme hladký krém, do kterého přidáme ovoce. Odpočinuté těsto namačkáme do vymazané dortové formy (i do výšky) a naplníme tvarohovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty