Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Velikonoční beránek
Autor: Zdravá máma
Datum přidání 29.03.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g celozrnné mouky jemně mleté
  • 100 g špaldové mouky jemně mleté
  • 4 vejce 
  • 180 ml mléka
  • 120 g třtinového cukru
  • 4 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 2 lžíce řepkového (nebo slunečnicového) oleje
  • máslo na vymazání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,74 g 31,47 g 5,58 g 843,84 kJ (202 kcal)
celkově 57,36 g 314,74 g 55,84 g 8 438,40 kJ (2015 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku a vmícháme prášek do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přilijeme mléko, olej a vmícháme mouku. Bílky ušleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta. Těsto pak vlijeme do připravené formy a pečeme asi 45 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty