Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lehká omáčka z hlívy
Autor: Sunriska
Datum přidání 28.01.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 trsy hlívy ústřičné
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kukuřičná mouka na zahuštění
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • špetka pepře
  • sůl dle chuti
  • plátek másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V hrnci na másle orestujeme pokrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev. Po chvíli přidáme omytou a pokrájenou hlívu, posypeme sladkou paprikou a kmínem, podlejeme trochou vody a společně dusíme dokud hlíva nezměkne. Poté dolejeme horkou vodou, zahustíme dle potřeby kukuřičnou moukou (já používám i kukuřičnou kaši), dochutíme pepřem a solí dle chuti a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Vařit už nemusíme, stačí zabalit hrnec do utěrky a nechat cca 30 minut pod dekou. Chutě se krásně propojí a to je teprve bašta..:)

Tipy na vylepšení

Omáčku podáváme s bramborovými knedlíčky nebo rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Další zajímavé recepty