| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 11.11.2012 |
| Druh receptu | Večeře, Oběd |
| Doba přípravy surovin: |
35 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Na másle zesklovatíme cibulky, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a za občasného míchání osmahneme. Změklou mrkev s cibulkou přendáme do robotu, zalijeme hrníčkem vody smíchanou s rýžovou moukou, osolíme a umixujeme dohladka. Přelijeme zpět do hrnce, přidáme třtinový cukr a krátce povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá ještě rozředíme vodou. Poté vařič vypneme, vmícháme nasekaný kopr, ovesnou smetanu a citrónovou šťávu. Po důkladném promíchání necháme chvíli odstát. Podáváme například s brambory a tempehem.
Jako příloha se hodí i uvařené vajíčko na tvrdo.
Přidat komentář