Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Omáčka cizrna na paprice
Autor: neznámý
Datum přidání 01.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g cizrny
  • 50g tempehu uzeného
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • kukuřičná mouka na zahuštění
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaný
  • 1 lžička cca sladké papriky
  • voda
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cizrnu propereme a namočíme přes noc. V jiném hrnci ohřejeme olej a osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku společně s mrkví, kterou jsme nastrouhali na jemném struhadle. Přidáme sladkou papriku, necháme kraťounce zasmažit (ne na prudkém ohni), přelijeme cizrnu včetně vody pokud je v bio kvalitě. Jinak vodu slijeme a do hrnce použijeme raději vodu čerstvou. Tempeh nasekáme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Společně vaříme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Mezitím si v hrníčku rozmícháme kukuřičnou mouku hladkou s vodou a vlijeme do hrnce těsně před koncem. Vlijeme za stálého míchání do omáčky, necháme přejít varem dokud nám nezhoustne. Pak teprve podle chuti osolíme.Omáčka by měla být poměrně hustá. Podáváme s těstovinami.

Tipy na vylepšení

Při zahušťování omáčky můžeme do hrnce přisypat hrst pohankové kaše instantní. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 26.06.2015 - 12:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

jednoduché a dobré... :)

Sunriska | 1.12.2011 - 11:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Neuvěřitelná dobrota! A jak jednoduché a rychlé...:)

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty