Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninovo-koprová omáčka
Autor: neznámý
Datum přidání 11.11.2012
Druh receptu Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200ml ovesné smetany
  • 2 mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá hrst nasekaného kopru
  • 2 lžíce cca rýžové mouky hladké
  • 2 lžíce cca citrónové šťávy
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme cibulky, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a za občasného míchání osmahneme. Změklou mrkev s cibulkou přendáme do robotu, zalijeme hrníčkem vody smíchanou s rýžovou moukou, osolíme a umixujeme dohladka. Přelijeme zpět do hrnce, přidáme třtinový cukr a krátce povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá ještě rozředíme vodou. Poté vařič vypneme, vmícháme nasekaný kopr, ovesnou smetanu a citrónovou šťávu. Po důkladném promíchání necháme chvíli odstát. Podáváme například s brambory a tempehem.    

Tipy na vylepšení

Jako příloha se hodí i uvařené vajíčko na tvrdo. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty