Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové suché placky
Autor: neznámý
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička sladké papriky
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,50 g 50,11 g 3,74 g 1 148,36 kJ (274 kcal)
celkově 19,51 g 150,34 g 11,21 g 3 445,09 kJ (823 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Obě mouky smícháme v misce společně s kořením, přidáme lněná semínka a společně s vodou vypracujeme těsto. Vodu přiléváme pomalu, abychom nevytvořili příliš lepivé těsto. Mělo by být spíše tužší. V případě, že by se nám podařilo uhníst těsto příliš řídké, přisypeme ještě mouku. Pomocí lžíce kousek těsta odkrojíme, vytvarujeme koule a ty potom rozválíme válečkem na pomoučněném vále. Placky můžeme péct buď na nepřilnavé pánvi, nebo na máslem vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Pečeme-li placky na pánvi, otočíme je zhruba po 15-20 minutách a opečeme z druhé strany. Pečeme-li v troubě, otočíme asi po 7 minutách a za dalších 5-6 minut můžeme vytáhnout. 

Tipy na vylepšení

Špaldové placky můžeme podávat k zeleninovému salátu, hodí se i k bramborové kaši nebo samotné jen tak na chuť.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 1.09.2018 - 18:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Super!

anonymní uživatel | 1.09.2018 - 18:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprostá spokojenost, používám jako náhražku za chleba. Moc děkuji za recept!!!! :)

anonymní uživatel | 1.09.2018 - 18:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprostá spokojenost, používám jako náhražku za chleba. Moc děkuji za recept!!!! :)

rudopetr | 8.10.2014 - 17:28

Zatim nehodnotim, jenom dotaz k postupu- jaké dvě mouky smichat? Je tam pouze špaldova! Dekuji, Petr

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty