Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sójové kostky na kari s loupanými rajčaty a cizrnou
Autor: Timsy
Datum přidání 07.06.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g sójových kostek 
  • 80 dkg loupaných rajčat (2 konzervy)
  • 250 g sterilované nebo uvařené cizrny
  • 2 brambory
  • větší cibule
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • kari
  • bylinková sůl
  • pepř
  • 1 lžička třtinového cukru
  • olivový olej na restování

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,23 g 22,85 g 4,27 g 877,34 kJ (210 kcal)
celkově 81,14 g 114,24 g 21,36 g 4 386,70 kJ (1048 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme sójové kostky dle návodu, po uvaření je odložíme stranou. Mezitím si pokrájíme nadrobno cibuli a brambory na menší kostičky. Připravíme si pánev wok, ve které necháme na rozehřátém oleji zesklovatět cibuli. Zasypeme polévkovou lžící kari koření a promícháme. K cibuli přidáme kostičky brambor, zasypeme bylinkovou solí, troškou pepře, zalijeme vývarem a 5 minut dusíme. K bramborové směsi přilijeme loupaná rajčata a vaříme (během vaření můžeme dle potřeby přilévat vývar, ve kterém jsme uvařili sójové kostky). Když jsou brambory skoro měkké, přisypeme cizrnu a sójové maso. Na závěr dochutíme třtinovým cukrem. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty