Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sójové kostky na kari s loupanými rajčaty a cizrnou
Autor: Timsy
Datum přidání 07.06.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g sójových kostek 
  • 80 dkg loupaných rajčat (2 konzervy)
  • 250 g sterilované nebo uvařené cizrny
  • 2 brambory
  • větší cibule
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • kari
  • bylinková sůl
  • pepř
  • 1 lžička třtinového cukru
  • olivový olej na restování

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,23 g 22,85 g 4,27 g 877,34 kJ (210 kcal)
celkově 81,14 g 114,24 g 21,36 g 4 386,70 kJ (1048 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme sójové kostky dle návodu, po uvaření je odložíme stranou. Mezitím si pokrájíme nadrobno cibuli a brambory na menší kostičky. Připravíme si pánev wok, ve které necháme na rozehřátém oleji zesklovatět cibuli. Zasypeme polévkovou lžící kari koření a promícháme. K cibuli přidáme kostičky brambor, zasypeme bylinkovou solí, troškou pepře, zalijeme vývarem a 5 minut dusíme. K bramborové směsi přilijeme loupaná rajčata a vaříme (během vaření můžeme dle potřeby přilévat vývar, ve kterém jsme uvařili sójové kostky). Když jsou brambory skoro měkké, přisypeme cizrnu a sójové maso. Na závěr dochutíme třtinovým cukrem. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty