Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Babiččina polévka zeleninová
Autor: neznámý
Datum přidání 05.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 vejce
  • 1 plátek másla
  • 1 hrst krupice
  • 2 hrsti jáhel
  • petrželka
  • drcený kmín
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,20 g 22,67 g 3,89 g 628,60 kJ (150 kcal)
celkově 20,79 g 90,67 g 15,55 g 2 514,39 kJ (601 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nať z mrkve a petržele, pokud máme v bio kvalitě, důkladně propereme a necháme vyvařit ve vodě. Získáme tak základ pro polévku a byla by škoda stonky vyhodit. Na másle orestujeme na hrubo nastrouhanou mrkev s petrželí, po chvíli přidáme krupici a společně lehce opražíme. Poté přilijeme zeleninový vývar (nebo vodu), přidáme na kostičky pokrájené brambory, proprané jáhly, kmín a sůl. Vaříme do změknutí. Před koncem vmícháme vajíčko a nasekanou petrželku.   

Tipy na vylepšení

Do vývaru můžeme dát i oloupanou cibuli.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Test anglické slaniny 2024

test uzenin provádí redakce dTestu poměrně pravidelně. tentokrát je to o…

Další zajímavé recepty