Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Babiččina polévka zeleninová
Autor: neznámý
Datum přidání 05.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 vejce
  • 1 plátek másla
  • 1 hrst krupice
  • 2 hrsti jáhel
  • petrželka
  • drcený kmín
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,20 g 22,67 g 3,89 g 628,60 kJ (150 kcal)
celkově 20,79 g 90,67 g 15,55 g 2 514,39 kJ (601 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nať z mrkve a petržele, pokud máme v bio kvalitě, důkladně propereme a necháme vyvařit ve vodě. Získáme tak základ pro polévku a byla by škoda stonky vyhodit. Na másle orestujeme na hrubo nastrouhanou mrkev s petrželí, po chvíli přidáme krupici a společně lehce opražíme. Poté přilijeme zeleninový vývar (nebo vodu), přidáme na kostičky pokrájené brambory, proprané jáhly, kmín a sůl. Vaříme do změknutí. Před koncem vmícháme vajíčko a nasekanou petrželku.   

Tipy na vylepšení

Do vývaru můžeme dát i oloupanou cibuli.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Je nám líto ...

Rohlík.cz bohužel musel zrušit semafórky u Éček. Ale možnost podívat se na…

Pozor na šproty!!!

Tisková zpráva SVS ze dne 15. 7. 2019 – stahují se z trhu uzené šproty v oleji,…

Himalájská sůl

Himalájská sůl - zázrak, nebo předražený nesmysl?

Další zajímavé recepty