| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 04.03.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 20 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
				 
				 
				 
		| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 2,71 g | 13,33 g | 0,57 g | 314,00 kJ (75 kcal) | 
| celkově | 10,86 g | 53,31 g | 2,26 g | 1 255,98 kJ (300 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mrkev, celer a petržel očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Cibuli nekrájíme. Nasypeme do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili máslo. Zeleninu lehce osmahneme, poprášíme moukou a sladkou paprikou a krátce ještě restujeme. Po chvíli podlijeme vodou a mícháme, dokud se nám jíška důkladně nerozpustí. Vodu dolijeme na požadované množství polévky, přidáme celou oloupanou cibuli, okořeníme kmínem a solí a dáme vařit. Mezitím si omyjeme hlívu, nakrájíme a přidáme ji do hrnce těsně před koncem, kdy je zelenina poloměkká. Společně vaříme do měkka. Na závěr vyndáme z polévky cibuli, přidáme majoránku a už nevaříme.
Výborná, použila jsem obyčejnou hladkou mouku. Tu si zase někdy udělám.
Přidat komentář