Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polévka z hlívy ústřičné
Autor: neznámý
Datum přidání 04.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 trs hlívy ústřičné
  • 1 mrkev
  • 1 petržel 
  • 1/3 celeru
  • 1/2 cibule
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 3/4 lžičky sladké papriky
  • 3-4 lžíce rýžové mouky
  • sůl podle chuti
  • máslo na restování

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,71 g 13,33 g 0,57 g 314,00 kJ (75 kcal)
celkově 10,86 g 53,31 g 2,26 g 1 255,98 kJ (300 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mrkev, celer a petržel očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Cibuli nekrájíme. Nasypeme do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili máslo. Zeleninu lehce osmahneme, poprášíme moukou a sladkou paprikou a krátce ještě restujeme. Po chvíli podlijeme vodou a mícháme, dokud se nám jíška důkladně nerozpustí. Vodu dolijeme na požadované množství polévky, přidáme celou oloupanou cibuli, okořeníme kmínem a solí a dáme vařit. Mezitím si omyjeme hlívu, nakrájíme a přidáme ji do hrnce těsně před koncem, kdy je zelenina poloměkká. Společně vaříme do měkka. Na závěr vyndáme z polévky cibuli, přidáme majoránku a už nevaříme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 15.06.2015 - 19:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborná, použila jsem obyčejnou hladkou mouku. Tu si zase někdy udělám.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty