| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 04.03.2012 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 20 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 2,71 g | 13,33 g | 0,57 g | 314,00 kJ (75 kcal) |
| celkově | 10,86 g | 53,31 g | 2,26 g | 1 255,98 kJ (300 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mrkev, celer a petržel očistíme a pokrájíme na malé kostičky. Cibuli nekrájíme. Nasypeme do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili máslo. Zeleninu lehce osmahneme, poprášíme moukou a sladkou paprikou a krátce ještě restujeme. Po chvíli podlijeme vodou a mícháme, dokud se nám jíška důkladně nerozpustí. Vodu dolijeme na požadované množství polévky, přidáme celou oloupanou cibuli, okořeníme kmínem a solí a dáme vařit. Mezitím si omyjeme hlívu, nakrájíme a přidáme ji do hrnce těsně před koncem, kdy je zelenina poloměkká. Společně vaříme do měkka. Na závěr vyndáme z polévky cibuli, přidáme majoránku a už nevaříme.
Výborná, použila jsem obyčejnou hladkou mouku. Tu si zase někdy udělám.
Přidat komentář