Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Arašídová pomazánka s cizrnou
Autor: Lucka
Datum přidání 24.07.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 2 lžíce doměkka vařené cizrny
  • asi 250g nesolených arašídů
  • lžička másla
  • sůl
  • lžíce medu
  • petrželka k dozdobení

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,40 g 19,68 g 29,05 g 1 732,65 kJ (414 kcal)
celkově 73,59 g 78,73 g 116,19 g 6 930,60 kJ (1655 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Předem si uvaříme trochu cizrny doměkka nebo lze použít koupenou přímo ke konzumaci a smícháme jí pokud možno s nesolenými arašídy, dáme do mixéru a mixujeme do jemně hrubé až jemné pasty (jak má kdo rád, můžete nechat "kousky").Rozmixovanou pomazánku osolíme a přidáme k ní asi lžíci povoleného másla a lžíci medu, pořádně promícháme a necháme uležet v lednici. Poté podáváme - já na chléb a dozdobila jsem petrželkou.

Tipy na vylepšení

Ještě chci zkusit namíchat jiné druhy ořechů, např. vlašské nebo s mandlemi.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 30.03.2015 - 19:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Bohužel mi to moc nedrželo pohromadě, asi to chce víc másla. 

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty