Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Arašídová pomazánka s cizrnou
Autor: Lucka
Datum přidání 24.07.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 2 lžíce doměkka vařené cizrny
  • asi 250g nesolených arašídů
  • lžička másla
  • sůl
  • lžíce medu
  • petrželka k dozdobení

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,40 g 19,68 g 29,05 g 1 732,65 kJ (414 kcal)
celkově 73,59 g 78,73 g 116,19 g 6 930,60 kJ (1655 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Předem si uvaříme trochu cizrny doměkka nebo lze použít koupenou přímo ke konzumaci a smícháme jí pokud možno s nesolenými arašídy, dáme do mixéru a mixujeme do jemně hrubé až jemné pasty (jak má kdo rád, můžete nechat "kousky").Rozmixovanou pomazánku osolíme a přidáme k ní asi lžíci povoleného másla a lžíci medu, pořádně promícháme a necháme uležet v lednici. Poté podáváme - já na chléb a dozdobila jsem petrželkou.

Tipy na vylepšení

Ještě chci zkusit namíchat jiné druhy ořechů, např. vlašské nebo s mandlemi.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 30.03.2015 - 19:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Bohužel mi to moc nedrželo pohromadě, asi to chce víc másla. 

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty