Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí tvaroh
Autor: Lucka
Datum přidání 14.09.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2l plnotučného čerstvého mléka (domácí od kravičky)
  • 1/2 kvalitní plnotučné smetany
  • pro urychlení vinný ocet

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Zkoušela jsem tři různé recepty a z tohoto mi vyšel nejlépe.Kvalitní plnotučné a čerstvé mléko (vozíme si přímo z kravína) promíchám s plnotučnou smetanou. Mléko pak začneme ohřívat na cca 50°C (max. 60°C), zkrátka aby nebublalo a přímo se nevařilo. Takhle ho "provářím" asi 10 minutek a plotnu potom vypnu, pod pokličkou nechám dojít a vychladnout. Pro urychlení se prý velmi dobře osvědčuje vinný ocet a nebo chlebová kůrka (vyzkoušeno ale nemám).Vychladlé mléko pak necháme překapat na sítku nebo plátýnku do druhého dne. To co vykape do sklenice je syrovátka (výborný lék i na ekzémy - kdo má problém a i do koupelí) a zbylé na plátýnku je čerstvý měkký tvaroh.Dochutit můžeme česnekem, bylinkami a já má nejraději s jemně nasekanými ořechy.

Příběh receptu

Asi nejlepší co se mi zatím povedl a osvědčil. Postup je velice jednoduchý, nejdůležitější jsou ale kvalitní suroviny.

Tipy na vylepšení

Rozhodně nedoporučuji dělat to z krabicového mléka a už vůbec se nehodí polo a nízkotučná mléka.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

S Černými ovcemi jsme ochutnali paštiky...

Spolu s týmem Černých ovcí jsme ochutnali 8 játrových paštik. jak chutnaly? tak…

Jak poznat jedlé kaštany od koňských?

Vánoce jsou plné různých vůní a chutí. K oblíbené dobrotě se v domácnostech i…

Cukr, cukr a zase cukr…

V sladkostech se nad cukrem nikdo nezastaví, ale víte, kolik ho je třeba v…

Další zajímavé recepty