Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené kroupy se zeleninou
Autor: Lucka
Datum přidání 01.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 200 g ječných krup (malé)
  • 1/2 lilku
  • 2-3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného mletého zázvoru
  • 1-2 lžičky sušené majoránky
  • asi 4 lžíce smetany na zjemnění
  • sýr nastrouhaný-parmazán
  • kvalitní máslo nejlépe BIO
  • sůl

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Kroupy si namočíme přes noc do vody a druhý den uvaříme doměkka. Na másle si pak osmahneme nasekanou cibuli, na kostičky pokrájený lilek, přidáme jemně nakrájený česnek a okořeníme zázvorem a přisypeme uvařené kroupy. Přilijeme případně trochu vody nebo vývaru a dusíme vše společně.Před koncem dochutím ještě majoránkou a pepřem a zjemníme zakysanou smetanou. Nakonec zasypu nastrouhaným sýrem-parmezánem a nechám dozlatova zapéct, dokud se sýr nerozpustí. Kdo má rád, přidá do pokrmu hrst sušených hub.Podáváme jen tak či s opečenou (česnekovou nejlépe) bagetkou.Dobrou chuť!


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty