Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bazalkovo-ricottová pomazánka s baklažánem a sušenými rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Suroviny na pomazánku:
  • 100 g ricotty
  • 1 PL limetkové šťávy
  • 2 PL olivového oleje
  • hrst bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

 Dále budeme potřebovat:
  • 1 baklažán
  • sušená rajčata
  • olivový olej
  • sůl
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,93 g 9,69 g 9,68 g 601,56 kJ (144 kcal)
celkově 11,79 g 29,08 g 29,03 g 1 804,67 kJ (431 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechny suroviny spolu rozmixujeme. Baklažán jemně osolíme a necháme 10 minut odstát, aby pustil šťávu. Potom ho z obou stran ugrilujeme na pánvi. Podáváme pečivo s pomazánkou a na vrch poskládáme plátky baklažánu a sušená rajčata. Pro svěží chuť pokapeme limetkovou šťávou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty