Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Artyčoková srdíčka s rajčatovou salsou
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 16 artyčokových srdíček (já použila konzervované, od firmy Horica z Makra, 800g)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • olej
  • 3 lžíce sherry octa
  • 50 ml suchého sherry
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce směsi nasekaných bylinek (bazalka, majoránka, petržel, tymián,...)
  • sůl (popř. pepř)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Artyčoky nakrájejte na poloviny a nechte okapat. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnekem dejte zesklovatěte na trošce oleje. Přimíchejte rajčata a duste asi 8 minut. Mezitím si smíchejte sherry ocet s sherry a olivovým olejem. Poté přimíchejte k podušeným rajčatům. Do směsi přimíchejte i bylinky. Nešetřete s nimi! Na dno mísy rozprostřete artyčoky a ty zalijte rajčatovou směsí. Nechte 3 hodiny odležet v ledničce. Podávejte se selským chlebem.

Tipy na vylepšení

z kuchařky: Tapas


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Hroznové víno ze zemí mimo EU je častěji kontaminováno pesticidy

Hroznové víno patří mezi nejoblíbenější druhy ovoce. Spotřeba na osobu v…

Pod lupou bude hummus, miso i mák

Miso, hummus či okara. Luštěninové výrobky, se kterými se lidé v Česku…

Potravináři podporují zpřísnění označení vegetariánských potravin

Potravinářská komora podporuje připravenou novelu vyhlášky, která upravuje…

Další zajímavé recepty