Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Závin po italsku
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

TĚSTO: 

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 - 4 lžíce vody
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička soli
  • nasekaná bazalka

NÁPLŇ: 

  • 500 g rajčat
  • 1/2 menší cukety
  • 2 barevné papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivy
  • 200 g tvrdého sýra
  • (150 g šunky)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 24,34 g 54,81 g 21,41 g 1 913,17 kJ (457 kcal)
celkově 121,70 g 274,03 g 107,05 g 9 565,86 kJ (2285 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z mouky, vejce, oleje, vody, octa, soli a nasekané bazalky připravímě těsto (o něco měkčí než na nudle). Zabalíme ho do fólie a necháme 30 min. odpočinout.Rajčata nařízneme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nasekanou cibulku, česnek na plátky a přidáme rajčata. Směs dusíme do zhoustnutí. Sejeme z ohně a vmícháe sušené oregano a čerstvou bazalku, osolíme, opepříme.Z těsta vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na pečicí papír. Těsto poklademe šunkou (lze vynechat), cuketami a paprikami pokrájenými na plátky, potřeme rajčatovou směsí, posypeme olivami, strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami a pomocí pečicího papíru srolujeme do závinu.Povrch lehce potřeme olivovým olejem, posypeme zbylým sýrem, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 2.09.2010 - 20:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zatím jsem vždy dělala slaný závin jen z listového těsta, šunka, sýr, olivy, kečup, ze zeleniny maximálně cibule. Tato varianta je mnohem pracnější, ale chutná. Těsto je dobré a nelepivé při přípravě, z náplně chválím nápad s cuketou, je v tom báječná. Papriky jsem se bála, že bude moc, ale nakonec jí bylo akorát. Závin je štavnatý a pěkně špatně se krájí :) A díky za tip s rolováním pomocí papíru, to mě nikdy nenapadlo a je to fajn! :) Pekla jsem 50 minut horkým vzduchem na 180.

Nejnovější články

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Další zajímavé recepty