Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené zeleninové chipsy
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 06.02.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 velké mrkve
  • 3 velké brambory
  • 3 středně velké batáty (sladké brambory)
  • 2 středně velké červené řepy
  • panenský olivový olej
  • sůl 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,56 g 47,91 g 2,76 g 973,59 kJ (233 kcal)
celkově 36,47 g 383,24 g 22,10 g 7 788,74 kJ (1860 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. Je dobré dělat každou zeleninu zvlášť na plechu, protože každá se peče trošku jinou dobu. Každý plátek zeleniny přetřeme peroutkem olivovým olejem. Pečeme při zhruba 130°C tak dlouho, dokud není zelenina křupavá. Upečené nejlépe hned konzumujeme posypané trochou soli. Ale vydrží i v sáčku, ale čím čerstvější, tím lepší. Pokud budeme brambůrky skladovat, tak je nesolíme. Až těsně před konzumací, jinak brambůrky zvlhnou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty