Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hranolky z petržele
Autor: neznámý
Datum přidání 02.03.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 ks petržele
  • sladká paprika, tymián, sůl
  • 1/2 lžičky másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,18 g 1,73 g 0,45 g 105,89 kJ (25 kcal)
celkově 4,35 g 3,45 g 0,90 g 211,79 kJ (51 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Petržel očistíme a nakrájíme na hranolky. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme hranolky petržele a minutku restujeme. Promícháme s kořením a přesypeme do pekáčku vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Podáváme jako přílohu k zeleninovým či masovým pokrmům.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 2.03.2012 - 14:53

Změní se tím chuť petržele nebo ne? Petržel jako takovou moc nemusím. Celer po úpravě chuť mění, nejde poznat, tak kdyby to tak fungovalo i tady, ráda vyzkouším.

Dita | 2.03.2012 - 14:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Hranolky jsou super, petržel mě chutná, je slaďoučká a ještě navíc hezky voní. Neřeknu však jestli se chuť změnila, je trochu jiná, než u petržele, která je uvařená ve vodě. Je to spíše na chuť a nebo jako taková obloha k jídlu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty