Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hranolky z petržele
Autor: neznámý
Datum přidání 02.03.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 ks petržele
  • sladká paprika, tymián, sůl
  • 1/2 lžičky másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,18 g 1,73 g 0,45 g 105,89 kJ (25 kcal)
celkově 4,35 g 3,45 g 0,90 g 211,79 kJ (51 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Petržel očistíme a nakrájíme na hranolky. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme hranolky petržele a minutku restujeme. Promícháme s kořením a přesypeme do pekáčku vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Podáváme jako přílohu k zeleninovým či masovým pokrmům.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 2.03.2012 - 14:53

Změní se tím chuť petržele nebo ne? Petržel jako takovou moc nemusím. Celer po úpravě chuť mění, nejde poznat, tak kdyby to tak fungovalo i tady, ráda vyzkouším.

Dita | 2.03.2012 - 14:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Hranolky jsou super, petržel mě chutná, je slaďoučká a ještě navíc hezky voní. Neřeknu však jestli se chuť změnila, je trochu jiná, než u petržele, která je uvařená ve vodě. Je to spíše na chuť a nebo jako taková obloha k jídlu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty