| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 02.03.2012 |
| Druh receptu | Příloha |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | 25 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 2,18 g | 1,73 g | 0,45 g | 105,89 kJ (25 kcal) |
| celkově | 4,35 g | 3,45 g | 0,90 g | 211,79 kJ (51 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Petržel očistíme a nakrájíme na hranolky. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme hranolky petržele a minutku restujeme. Promícháme s kořením a přesypeme do pekáčku vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Podáváme jako přílohu k zeleninovým či masovým pokrmům.
Změní se tím chuť petržele nebo ne? Petržel jako takovou moc nemusím. Celer po úpravě chuť mění, nejde poznat, tak kdyby to tak fungovalo i tady, ráda vyzkouším.
Hranolky jsou super, petržel mě chutná, je slaďoučká a ještě navíc hezky voní. Neřeknu však jestli se chuť změnila, je trochu jiná, než u petržele, která je uvařená ve vodě. Je to spíše na chuť a nebo jako taková obloha k jídlu.
Přidat komentář