Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňová polévka
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 07.02.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • obilná smetana
  • 1 středně velká dýně Hokkaido
  • 2 cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • tymián
  • bobkový list
  • oregáno
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,82 g 30,46 g 2,12 g 626,55 kJ (150 kcal)
celkově 23,26 g 121,84 g 8,47 g 2 506,20 kJ (599 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cibuli orestujeme na oleji. Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Pokrájíme i zbylou zeleninu. Přihodíme do hrnce k cibuli a chvíli restujeme. Poté přidáme koření, vývar a vaříme do změknutí. Uvařené rozmixujeme. Podáváme přelité obilnou smetanou a posypané oregánem. Polévka je hodně sytá!


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 31.10.2020 - 12:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Měla hustou konzistenci, ale byla výborná. Ještě někdy udělám :-)

Klarish | 7.02.2011 - 17:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

úžasná polévka ;-)

Nejnovější články

Oxid titaničitý (E171) už není bezpečné Éčko

Na základě žádosti Evropské komise z března 2020 Evropský úřad pro bezpečnost…

Změna v potravinovém právu?

2. 5. 2021 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.…

NUTRIVIGILANCE 2020

Do systému sledující nežádoucí zdravotní reakce NUTRIVIGILANCE bylo za rok 2020…

Další zajímavé recepty