| Autor: | happy.lenulka@ | 
| Datum přidání | 05.03.2012 | 
| Druh receptu | Svačina, Zákusek | 
| Doba přípravy surovin: | neuvedena | 
| Doba vaření: | neuvedena | 
| Počet porcí: | 12 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Bílý jogurt z Valašska
								
								
								mléčný produkt
							
								
									Jogurt bílý Boni
								
								
								Jogurt bílý
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
								
								
								Pšeničná mouka celozrnná
							
								
									Pohankové lupínky
								
								
								Extrudovaný výrobek
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 6,15 g | 34,49 g | 11,45 g | 1 108,86 kJ (265 kcal) | 
| celkově | 73,82 g | 413,88 g | 137,36 g | 13 306,34 kJ (3178 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vločky a poté postupně přidáváme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, jogurt, med. Nakonec zapracujeme kakao a dle chuti oříšky, ovoce, nastrouhanou čokoládu a další. Těsto by mělo mít konzistenci jako např. linecké. Proto případně přidáme máslo nebo mouku (dost záleží na druhu mouky, někdy je potřeba přidat máslo, jindy zas mouku). Pečeme při 180°C dorůžova. Vydrží bez problémů i 2 týdny. Je nutné je dát do vzduchotěsné krabičky a skladovat je v suchu a temnu.
Přidat komentář