Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Maminčina dýňová polévka
Autor: eoon@
Datum přidání 18.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1 malá dýně Hokaido
  • 4 lžice kysané smetany
  • 1 lžička másla
  • 1 smetana 12%
  • 1 zeleninový bujón (bez glutamanu,..)
  • dýňová semínka + smetana k dozdobení
  • sůl podle chuti

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,75 g 26,75 g 14,93 g 1 093,13 kJ (261 kcal)
celkově 35,02 g 106,99 g 59,73 g 4 372,50 kJ (1044 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív si dýni oloupeme, nakrajíme na menší kousky a osmahneme na másle, zalijeme trochou vody. Asi po 30 minutách jí dohladka mixérem rozmixujeme, přidáme zeleninový bujón, potom polévku zalijeme jednou nejlépe hustou smetanou a přidáme 5 lžic kysané smetany pro zjemnění, osolíme a vymícháme do hladka a já nechávám ještě pod pokličkou asi 5 minutek, aby polévka došla a propojily se chutě, poté vypneme a ihned podáváme. Na talíři dozdobíme smetanou a semínkama z dýně, která si dávám stranou a na nepřilnavé pánvi na sucho je pouze opražíme a přidáme k polévce.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty