Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablíčkový nákyp
Autor: eoon@
Datum přidání 16.10.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na náplň: 

  • 350 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 350 g jablek 
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 60 g mletých vlašských oříšků
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce 
  • 1 balení tmavého toastového chleba
  • kukuřičnou strouhanku na formu
  • 75 g BIO másla
  • 35 g mletých oříšků 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,31 g 54,53 g 23,77 g 2 069,18 kJ (494 kcal)
celkově 146,49 g 436,25 g 190,19 g 16 553,40 kJ (3954 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Tvaroh a vajíčka si společně promícháme a přidáme hnědý a vanilkový cukr. Jablka si oškrábeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme nebo alespoň nakrájíme na kousky. V misce promícháme jablka s vanilkovým cukrem a nadrcenými vlašskými (či jinými) oříšky. Potom si mléko s vajíčkem společně rozšleháme. Z chleba okrájíme kůrku a necháme ho namočit v této směsi. Mezitím si formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Namočený chléb rozložíme na dno formy, navrstvíme tvarohovou směs, rozložíme nastrouhaná jablíčka a zase navrstvíme plátky chleba. Směs a jablíčka takto pravidelně střídáme do vrstev. Navrch vyskládáme plátky másla a formu vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15 minut, potom si formu vytáhneme, nasypeme ještě směs s rozdrcenými oříšky a dáme znovu do trouby zhruba na dalších 40 minut. Když povrch zezlátně a vytvoří se pěkně křupavá krustička, vypneme a necháme dojít.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 16.10.2011 - 16:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zdravější forma žemlovky, jen oříšky jsem nemixovala, ale jen rozklepala v sáčku paličkou na maso, aby tam byly větší kousky.

karča | 16.10.2011 - 16:26

Měla jsem chuť na sladký oběd a jelikož žemlovku moc nemusím, zkusila jsem tohle a byla mile překvapena. Jen těch jablek a oříšků jsem namixovala víc, aby to vyšlo i na o vrchní posypání. Ten povrch jsem posypala ještě plátky mandlí (lupínky).

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty