Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Maminčina dýňová polévka
Autor: eoon@
Datum přidání 18.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1 malá dýně Hokaido
  • 4 lžice kysané smetany
  • 1 lžička másla
  • 1 smetana 12%
  • 1 zeleninový bujón (bez glutamanu,..)
  • dýňová semínka + smetana k dozdobení
  • sůl podle chuti

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,75 g 26,75 g 14,93 g 1 093,13 kJ (261 kcal)
celkově 35,02 g 106,99 g 59,73 g 4 372,50 kJ (1044 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív si dýni oloupeme, nakrajíme na menší kousky a osmahneme na másle, zalijeme trochou vody. Asi po 30 minutách jí dohladka mixérem rozmixujeme, přidáme zeleninový bujón, potom polévku zalijeme jednou nejlépe hustou smetanou a přidáme 5 lžic kysané smetany pro zjemnění, osolíme a vymícháme do hladka a já nechávám ještě pod pokličkou asi 5 minutek, aby polévka došla a propojily se chutě, poté vypneme a ihned podáváme. Na talíři dozdobíme smetanou a semínkama z dýně, která si dávám stranou a na nepřilnavé pánvi na sucho je pouze opražíme a přidáme k polévce.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty