Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Řecký zeleninový pekáč
Autor: Lucka
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 lilek
  • 1 cibule (šalotka)
  • 5 rajčat
  • 4 papriky
  • sušené bylinky podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • voda k podlití

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,54 g 22,85 g 4,01 g 647,89 kJ (155 kcal)
celkově 22,16 g 91,42 g 16,05 g 2 591,55 kJ (619 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve lilek a všechnu zeleninu řádně očistíme a poklademe nakrájené střídavě na pekáček, lehce osolíme a opepříme, posypeme zlehka sušenými bylinkami podle chuti. Celé pokapeme kvalitním olivovým olejem a dáme do trouby na cca hodinku - poznáme podle zeleninky, až bude zvrchu krásně opečená a měkká. Podle potřeby podlejeme trochou vody.

Příběh receptu

Je to výborná varianta místo zeleninového salátku nebo oblohy, vyzkoušet můžeme i jiné druhy zeleniny.

Tipy na vylepšení

Pokud do pekáčku přidáme pokrájené brambory, můžeme rovnou mít kompletní lehký a oběd nebo večeři.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty