| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 28.02.2011 | 
| Druh receptu | Snídaně, Svačina | 
| Doba přípravy surovin: | 15 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 5 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Biotrend Bio citróny
								
								
								Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 4,88 g | 55,30 g | 5,71 g | 1 071,84 kJ (256 kcal) | 
| celkově | 24,38 g | 276,51 g | 28,57 g | 5 359,20 kJ (1280 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou, poté je propláchneme studenou a dáme stranou. Švestky pokrájíme na malé kousky, povaříme s trochou vody, poté nasypeme jáhly, zalijeme mlékem, přidáme skořici, vanilkový cukr, sůl, citrónovou šťávu (můžeme přidat i nastrouhanou kůru, pokud je citrón chemicky neošetřen), a za občasného míchání vaříme doměkka. Podle potřeby doléváme mléko. Podáváme s banánem.
V podstatě mi vyšla jáhlová kaše a bylo to moc dobré. Jen si nejsem jistá tou gramáží u švestek. Švestky jsme neměla jen rozinky a to asi 65g a zdálo se to akorát, takže 250g mi přijde hodně, byť jde o sušené švestky. Mléka použít opravdu, dle potřeby, takže přesné mililitry nevím, musí se odhadnout a postupně přilévat. Na obrázku vám to vypadá, jako nákyp, já to udělala konzistencí kaši a taky to tak lze. Ještě jsem vylepšila máslem a trochu přisladila třtinovým moučkovým cukrem :-) Moc dobré a jednoduché.
Moc dobré, připravovala jsem jako snídani, všem chutnalo, doporučuji.
Vařila jsem dle receptu a přidala ještě rozinky a pomeranč. Takto upravené jáhly jsem potom podávala jako dezert, všem chutnalo.
Přidat komentář