Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kroupový nákyp s pórkem
Autor: neznámý
Datum přidání 08.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g cca krup
  • 100g sýru
  • 30g mandlových vloček
  • 12 žampiónů
  • 1 pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,15 g 52,15 g 11,18 g 1 606,73 kJ (384 kcal)
celkově 90,74 g 260,74 g 55,90 g 8 033,67 kJ (1919 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kroupy propereme a namočíme, ideálně přes noc. Kroupy uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Na másle osmahneme pórek, přidáme na kousky pokrájené a očištěné žampióny. Podlijeme mírně vodou a dusíme do změknutí. Uvařené kroupy ochutíme prolisovaným česnekem, přidáme vejce, mandlové lupínky a podle chuti osolíme. Promícháme s žampiónovou směsí. Zapékací misku vymažeme máslem, přesypeme kroupy, které posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct asi na půl hodiny do předehřáté trouby nastavenou na 200 stupňů. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 8.02.2012 - 17:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkusila jsem tento recept. Žampiony jsem nahradila sušenými houbami a přidala podušené kysané zelí, mám ráda kombinaci zelí s kroupami. Dobré.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty