Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramboráčky s kukuřičnou strouhankou
Autor: Timsy
Datum přidání 06.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 středních brambor
  • 1-2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje 
  • kukuřičná strouhanka
  • majoránka, pepř, bylinková sůl, drcený kmín, grilovací koření bez soli a glutamátu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,77 g 32,47 g 10,86 g 1 150,94 kJ (275 kcal)
celkově 26,32 g 97,40 g 32,57 g 3 452,83 kJ (825 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nastrouháme si syrové, oškrábané a omyté brambory. Chvilinku je necháme odstát a přebytečnou vodu z brambor slijeme. Ochutíme nalisovaným česnekem, bylinkovou solí, pepřem, majoránkou, drceným kmínem a grilovacím kořením. Poté přidáme vejce, olej a strouhanku (asi 5-6 lžic) podle konzistence těsta. Na plechu vyloženém pečícím papírem či silikonovým plátem (slabě potřených olejem) tvoříme menší placičky o výšce tak 0,5 cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme tak 30-35 minut. V půlce pečení bramboráčky obrátíme.

Tipy na vylepšení

Podáváme se zeleninou, zeleninovým salátem či Boloňskou omáčkou se sójovým masem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 6.08.2013 - 18:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Snaha udělat bramboráčky klasicky na pánvi samozřejmě nevyšla..:) Ale výsledný trhanec byl chuťově výborný! Příště je ale hodím rovnou do trouby..

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty