Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborák z dýně hokkaido
Autor: neznámý
Datum přidání 06.08.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
45 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 2-3 stroužky česneku
  • majoránka
  • ovesné vločky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,71 g 29,55 g 0,77 g 520,82 kJ (124 kcal)
celkově 17,13 g 88,66 g 2,31 g 1 562,46 kJ (373 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dýni zbavíme jadýrek a pokud je mladá, nemusíme loupat. Dýni a stroužky česneku nastrouháme na jemném struhadle do misky, přidáme majoránku a sůl. Dále přisypeme ovesné vločky - množství tolik, aby nám držely všechny suroviny pohromadě. Směs důkladně promícháme a necháme 20 minut odležet. Pánev potřeme olivovým olejem a osmahneme malé bramboráčky (velké by se špatně otáčely). Hokkaidové bramboráčky můžeme také upéct v troubě, buď na pečícím papíru nebo plech potřeme tenkou vrstvou olivového oleje. Podáváme se zeleninovým salátem. 

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme přidat vejce, aby bramboráky lépe držely pohromadě.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zelisko | 8.10.2014 - 17:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Já do těsta přidala trochu hrášky a vodu, jelikož se mi jevilo že se nechce nijak spojit a bylo to bezva :)

carme | 7.11.2013 - 15:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Po dlouhé době jsem opět tento recept uvařila. Opravdu dobrota, obměnila jsem ho trochu a místo česneku jsem přistrouhla zázvor. Tato kombinace nám zachutnala, že se po čase zase objeví u nás na talíři. 

carme | 6.08.2012 - 17:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vůbec takového by mě nikdy nenapadlo z dýně uvařit. Byla jsem moc zvědavá na výsledek, bramboráčky mizely z talíře tak rychle, že pánev nestačila opékat, tak pomohla i trouba, pekla jsem na pečícím papíru.

andrea@ | 6.08.2012 - 17:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborné bramboráky,chutnaly by i s kysaným zelím ;-) moje děti dýně nemusí, ale tato večeře jim moc chutnala

karča | 6.08.2012 - 17:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Těsto jsem měla sypké, rozpadalo se, musela jsem přidat 2 vejce. Karbanátky byly chuťově dobré, jen trochu suché. Nevím, co přidat, aby byly vláčnější.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty