| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 13.07.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					40 min | 
| Doba vaření: | 35 min | 
| Počet porcí: | 8 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
			
				
				
				
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Hrášek Nowaco
								
								
								Hluboce zmrazený
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,10 g | 42,21 g | 4,80 g | 1 122,18 kJ (268 kcal) | 
| celkově | 64,78 g | 337,64 g | 38,37 g | 8 977,41 kJ (2144 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory očistíme, pokrájíme na drobné kostičky a vaříme společně s kmínem pod pokličkou. Po 5 minutách přisypeme očištěný a na kostičky pokrájený celer. Jakmile je zelenina téměř měkká, přidáme hrášek. Uvařenou zeleninu scedíme a přesypeme do misky. Opatrně vmícháme pomazánkové máslo, které jsme nejprve pomocí vidličky rozmíchali. Na závěr bramborový salát lehce ochutíme solí. Mezitím, co se nám vaří zelenina v hrnci, si připravíme cuketu. Cuketu důkladně omyjeme a pokrájíme na půlcentimetrová kolečka. Na nepřilnavé pánvi rozpustíme trochu másla a jednotlivá kolečka vyskládáme vedle sebe. Pánev přikryjeme pokličkou a občas lehce pokapeme kapkami vody, aby se nám cuketa i trochu podusila. Cuketu opečeme po obou stranách. Jestliže je cuketa již hotová, pánev stáhneme z ohně, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a necháme ještě odstát zhruba 2 minuty pod pokličkou.
Přidat komentář