Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketa
Autor: neznámý
Datum přidání 21.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky českého česneku
  • špaldová mouka
  • čerstvá bazalka
  • voda
  • sůl podle chuti
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,16 g 7,82 g 4,37 g 359,18 kJ (86 kcal)
celkově 20,82 g 39,09 g 21,85 g 1 795,89 kJ (429 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku. Mezitím si do misky nastrouháme na hrubém struhadle cuketu. Pokud je starší a má velká semínka, tak je před strouháním vydlabeme. Přidáme vejce, bazalku, prolisovaný česnek a osmahnutou cibulku. Podle chuti osolíme a důkladně promícháme. Dále přisypeme mouku. S moukou to moc nepřeháníme, aby nám nevznikla příliš hutná hmota a nepotlačila nám tak chuť cukety - postačí pár lžic. Pokud je potřeba, doředíme vodou a vytvoříme cuketovou směs, kterou přendáme do pekáčku. Zapékací misku si vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty