Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborový salát s jablky
Autor: neznámý
Datum přidání 10.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 9 větších brambor
  • 1 větší mrkev
  • 1 jablko (sladkou šťavnatou odrůdu)
  • 1/2 celeru
  • 1-2 vejce
  • 2 sterilované okurky (kupované bez umělých sladidel)
  • bílý jogurt
  • pomazánkové máslo neochucené
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce do měkka a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Taktéž si do měkka uvaříme předem očištěnou mrkev a celer. Nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme. Jablko zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo. Okurku pokrájíme na drobounké části. V misce všechny suroviny smícháme, podle chuti osolíme a necháme alespoň na 2 hodiny odležet. Teprve před konzumací vmícháme jogurt a pomazánkové máslo. Ne dříve, protože jogurt neudrží svojí konzistenci a řídne. 

Tipy na vylepšení

Kdo má rád může vmíchat ještě cibuli. Jestliže by se Vám stýskalo po majonézové chuti, můžete přidat 2 lžíce sojanézy. Budete mile překvapeni.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty