| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 13.12.2012 |
| Druh receptu | Příloha |
| Doba přípravy surovin: |
50 min |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 7 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Garden okurky
Sterilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu
Okurky Cornichons
Okurky, zpracovaná zelenina jednodruhová ve sladkokyselém nálevu, s…
Jelikož jáhly poměrně dlouho po uvaření chladnou, začneme s jejich přípravou v dostatečném předstihu. Několikrát propláchnuté jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou (4 hrníčky vody), promícháme a uvaříme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Jáhly vaříme od bodu varu asi 10-12 minut, poté je ponecháme v teple pod pokličkou dojít. Mezitím si uvaříme očištěnou mrkev a vajíčka natvrdo. Uvařenou mrkev, okurky a vajíčka nakrájíme na drobounké kousky. Jablíčko zbavíme jádřince, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme všechny suroviny, podle chuti osolíme a přidáme tofunézu, popřípadě kvalitní nešizený bílý jogurt s pomazánkovým máslem.
Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Co takhle, ale zkusit netradiční pokrm, z tradiční suroviny našich předků. Pokud tedy toužíte po obměně a místo bramborového salátu by jste chtěli zkusit něco nového, přinášíme vám tento recept.
Do salátu se hodí i osmahnutý pórek nebo cibulka.
Přidat komentář