Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vánoční jáhlový salát
Autor: neznámý
Datum přidání 13.12.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky jáhel
  • 1 větší mrkev
  • 1-2 šťavnatých jablíček
  • tofunézu (nebo bílý jogurt+pomazánkové máslo)
  • 2 vejce od domácích slepiček
  • kyselé okurky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jelikož jáhly poměrně dlouho po uvaření chladnou, začneme s jejich přípravou v dostatečném předstihu. Několikrát propláchnuté jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou (4 hrníčky vody), promícháme a uvaříme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Jáhly vaříme od bodu varu asi 10-12 minut, poté je ponecháme v teple pod pokličkou dojít. Mezitím si uvaříme očištěnou mrkev a vajíčka natvrdo. Uvařenou mrkev, okurky a vajíčka nakrájíme na drobounké kousky. Jablíčko zbavíme jádřince, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme všechny suroviny, podle chuti osolíme a přidáme tofunézu, popřípadě kvalitní nešizený bílý jogurt s pomazánkovým máslem. 

Příběh receptu

Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Co takhle, ale zkusit netradiční pokrm, z tradiční suroviny našich předků. Pokud tedy toužíte po obměně a místo bramborového salátu by jste chtěli zkusit něco nového, přinášíme vám tento recept.

Tipy na vylepšení

Do salátu se hodí i osmahnutý pórek nebo cibulka.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Demenci a Alzheimerově chorobě lze předcházet i správnou výživou

Alzheimerova choroba a různé formy demence narušují část mozku a kognitivní…

UZP - vašemu zdraví neprospějí

„Ultrazpracované potraviny“ lidem chutnají – mimo jiné proto, že jsou navržené…

Další zajímavé recepty