Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory s opečenou mrkví
Autor: neznámý
Datum přidání 14.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 6 ks mrkve
  • 3 lžíce pohankové krupice
  • 1 ks pórku
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kmínu
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,22 g 68,95 g 2,30 g 1 569,87 kJ (375 kcal)
celkově 30,67 g 206,85 g 6,91 g 4 709,60 kJ (1125 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme k pórku a zaprášíme pohankovou krupicí. Mrkev s pórkem restujeme pár minut na prudkém ohni, přisypeme uvařené brambory, promícháme a můžeme podávat.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zuzanaspetlova@ | 14.07.2010 - 15:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velice jsem si pochutnala, rychlé pro studenty ideální jídlo + já jsem si k tomu udělala i vepřové maso na přírodno = pecka, fakt dobrota

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty