Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory s ovesnými vločkami
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 300 g mražené zeleniny
  • 1 lžička jakéhokoliv koření
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kokosového oleje
  • hlávkový salát na oblohu
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,88 g 84,38 g 4,49 g 2 003,10 kJ (478 kcal)
celkově 101,30 g 506,31 g 26,97 g 12 018,59 kJ (2870 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oškrabané brambory pokrájíme na kostičky a propláchneme. Vaříme v osolené vodě s kmínem na mírnějším ohni do poloměkka, aby se brambory při opékání na pánvi nerozpadaly. Brambory scedíme a vysypeme do teflonové pánve a zprudka opékáme, dokud se voda dostatečně nevypaří. Poté přisypeme mraženou zeleninu, lžičku kokosového oleje, sůl a koření a přikryjeme pokličkou. Občas mícháme, aby se nám brambory nespálily. Na závěr, až budou brambory a zelenina uvařené, přimícháme ovesné vločky, vypneme vařič a necháme 5 minut přikryté pokličkou odstát. Můžeme podávat s hlávkovým salátem nebo s čínským zelím.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 13.06.2014 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty