Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory zapečené se zeleninou, tofu a sojovou smetanou
Autor: neznámý
Datum přidání 15.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 větší červené brambory (Bio)
  • 1 středně velká cibule  (Bio)
  • půlka cukety  (Bio)
  • 1/4 květáku (Bio)
  • 1 stroužek česneku  (Bio)
  • 1 rajče (Bio)
  • 1 marinované tofu (možné i bílé nebo smažené)
  • bazalka (Bio)
  • tymián (Bio)
  • sezamový olej
  • mořská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do remosky/pekáčku nalejeme trochu oleje, dno pokryjeme na plátky nakrájenými brambory, posolíme, okořeníme bazalkou a tymiánem. Další vrstvu tvoříme na plátky nakrájenou cuketou a taktéž na plátky nakrájeným rajčetem (střídáme dle fantazie). Na to poklademe kolečka cibule a na malé plátky nakrájený stroužek česneku poházíme rovnoměrně navrch. Opět posolíme, okořeníme. V remosce pečeme 30 minut, v troubě dokud brambory nezměknou. Poté remosku/troubu vypneme a vše zalijeme sojovou smetanou (já použila značku Provamel, ale asi je to jedno), a necháme dojít.

Příběh receptu

Vždycky jsem milovala maminčiny brambory zapečené v troubě se zeleninou, zalité smetanou a sýrem. Od doby, kdy jsem začala jíst zdravě, jsem si myslela, že nic takového již nikdy neochutnám. Dnes jsem však vymyslela velice chutnou zdravou obdobu. :)

Tipy na vylepšení

Teď mě napadlo, že by bylo asi dobré vše nakonec posypat na talíři čerstvou natí mladé cibulky či pažitkou. :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 2.09.2018 - 20:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

...a to tofu se přidává kdy? s tou smetanou?

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty