Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polentový nákyp s provensálským kořením
Autor: Sunriska
Datum přidání 21.10.2013
Druh receptu Oběd, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 0,5 hrníčku instantní polenty
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka čerstvé petrželky
  • provensálské koření dle chuti
  • dýňová semínka na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cibuli lehce osmahneme na másle, ke konci přidáme pokrájený česnek a nakonec provensálské koření. Stáhneme z plotny a přikryjeme pokličkou, aby se nám pěkně rozvinula vůně. Mezitím si v kastrůlku dáme vařit 2 hrnky vody a postupně vmícháme půl hrníčku polenty. Vznikne nám kaše, do které přimícháme na hrubo nastrouhané tofu, nakrájenou petrželku a osmahnutou cibulku s kořením. Směs vlejeme do zapékací misky a necháme zchladnout a utuhnout. Na vrh můžeme posypat dýňovými semínky. Podáváme studené např. k zelenině nebo můžeme nakrájet na kostičky a podávat jako jednohubky. :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty