| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 25.06.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Rýže natural
								
								
								Rýže dlouhozrnná natural
							
								
									Arax Rýže basmati
								
								
								Rýže basmati
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 7,40 g | 56,20 g | 1,88 g | 1 124,88 kJ (269 kcal) | 
| celkově | 29,58 g | 224,81 g | 7,50 g | 4 499,52 kJ (1075 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do velkého hrnce nasypeme omytou a na kolečka nakrájenou jarní cibulku a lehce zpěníme na másle. Nasypeme propláchnutou rýži a zalijeme zeleninovým vývarem. Jestliže nemáme zeleninový vývar, přidáme zeleninový bujón Bio. Na jeden hrníček rýže nalijeme dva hrníčky vývaru (vody). Ochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou. Po 5 minutách přisypeme mraženou brokolici, rozmačkané stroužky česneku a petrželku. Občas zamícháme. Vaříme tak dlouho, dokud není brokolice a rýže měkká. Podáváme s pažitkou či parmazánem.
Měli jsem chuť na něco zdravé, dobré a jednoduché, brokolicové rizoto to splnilo na 200%, moc jsme si pochutnali, doporučuji všem :)
Výborné, jednoduché a snadné!
Přidat komentář