Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celerové placičky
Autor: neznámý
Datum přidání 05.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g cca špaldové mouky
  • 1 menší cuketa
  • 1 středně velký celer
  • 1 vejce
  • 2 lžíce lněného semínka
  • 1-2 lžíce čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku mletého
  • sůl podle chuti
  • voda

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,37 g 47,10 g 3,97 g 1 145,83 kJ (274 kcal)
celkově 41,87 g 235,50 g 19,87 g 5 729,14 kJ (1368 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si očistíme zeleninu. Cuketu pouze omyjeme (neloupeme zelené slupky) a odkrojíme konec stonku, rozkrojíme podélně a má-li velká jádra, tak je vydlabeme. Celer i cuketu nastrouháme do velké mísy na hrubo, přidáme muškátový oříšek, jemně nastrouhaný zázvor, špaldovou mouku a podle chuti osolíme. Důkladně ještě promícháme s lněnými semínky. Poté přidáme vejce a za stálého míchání vléváme vodu. Jestliže těsto nedrží pohromadě, přidejte více mouky, popřípadě ještě jedno vajíčko a dořeďte vodou. Na pečícím papírem vyložený plech lžící rovnáme kopečky a tvarujeme placičky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20-25 minut dozlatova. 

Tipy na vylepšení

Podáváme s bramborovou kaší a nebo s amarantovými těstovinami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 5.11.2011 - 11:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nečekala jsem, že jídlo bude tak dobré. Moc se mi do něj nechtělo. Když máte doma celer a brambory, tak co jiného uvařit. Placičky všem chutnaly. Určitě to nebylo naposled kdy jsem něco takového vařila.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty