Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvovo-celerové pečené placičky
Autor: neznámý
Datum přidání 02.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky špaldové mouky hladké
  • 1/2 velkého celeru
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 2 stroužky českého česneku
  • majoránka
  • trocha kari koření
  • sůl podle chuti
  • voda
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,16 g 49,76 g 2,27 g 1 062,31 kJ (254 kcal)
celkově 57,30 g 398,09 g 18,20 g 8 498,46 kJ (2030 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si očistíme zeleninu. Celer a mrkev nastrouháme do misky na jemném struhadle. Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, špaldovou mouku a podle chuti okořeníme. Za stálého míchání pomalu vléváme vodu. Je-li potřeba, ještě zahustíme moukou, aby nám držely všechny suroviny pohromadě. Plech vytřeme máslem a pomocí lžíce tvoříme placičky. Pečeme na 180-200 stupňů asi čtvrt hodiny. Záleží na tloušťce placiček.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty